Postojanje Isusa

Nikad se nisam povodio za masom, imam svoju glavu i pamet da razmišljam sa njome na temelju dostupnih informacija. Dok sam bio mlad sam neko vrijeme vjerovao u bibliju jer su me tako kao i večinu njih od malih nogu naveli na to jer “tradicija”. Poslije puberteta kad sam počeo razmišljati svojom glavom i sam se informirati odmah sam ih odbacio.

2 Likeova

A zašto onda ja nisam normalan jer ne slijedim većinu?

Mislim ok je da kritiziraš sadržaj, ono što ti se čini da nema smisla.
Ali ti si krenuo od toga da nisam normalan jer nisam ko većina i onda kažeš za sebe da se ne povodiš za većinom. Jesu li to dvostruka mjerila?

Inače, nisam ja baš ni iznimka. Osim velikog Tesle, možemo se sjetiti i Sokrata. Koji se broji ocem filozofije. Nije ni on svakako bio omiljen u svoje vrijeme… čak su ga pogubili. Tj. rekli su mu da se složi sa većinom u razmišljanju ili će ga ubiti. On je rekao ne hvala, meni je moja istina vrijednija i popio otrov. Carski je to uradio, ponajprije jer se nije bojao smrti pošto je razumio prirodu postojanja.

Kako god … ja isto radije biram ostati pri svom mišljenju koje se poklapa u tančine sa tim velikim umovima, nego se prikloniti većini samo zato jer većina tako razmišlja. Ne hvala.

Daleko si ti normalniji od nekih koji se tako predstavljaju, nije normativ za normalno samo kako netko razmišlja i ima svoje mišljenje ali ako čuješ glasove nešto nije u redu. Ja imam bujnu maštu, svašta mi padne na pamet, ali da imam takvu situaciju drugi dan bi otišao na pregled kod stručne osobe. Ne bih se odmah prijavio na liječenje ali bi želio znati šta je uzrok tomu jer ti tako tijelo daje do znanja da nešto ne valja.
Ako logično razmišljaš onda zbroji sam 2 i 2. čuješ glasove, uzimaš supstance koje koliko god da su kvalitetne utječu na kemiju u tijelu i mozgu. Ako ti to nije alarm da si sam provjeriš šta se događa onda ti nitko drugi ne može pomoći.
Možda zvučim malo grubo jer pišem otvoreno šta mislim ali ja ne želim nikome zlo tko to nije zaslužio. Svakome po zasluzi, tko meni dobro ja i njemu, tko meni zlo ja njemu zlo.

1 Like

Ni jedne. Petrove Crkve.

Prenosi poruke koje su kontradiktorne sa Biblijom, a iz toga se da zaključiti da se to sotona prerušava u Mariju.

To ih demoni razvaljuju.

Ako su u pitanju demoni, ne bi mogli pomoći , jer ne znaju.

Nije istina. X puta se dogodilo, osoba zdrava, normalma, najedanput je okrene.
Što misliš kako?
Demoni.

Osoba zdrava do 40.god. života i najedanput oboli od nasljedne bolesti.
Kako da ne.

Opet pitanje, ako smo nastali od majmuna, a majmuni i ljudi su preživjeli do danas, gdje su prijelazni organizmi?
Ja nisam čuo da postoje, a niti da su pronađeni kosturi.

Ljudi su rasli po stopi od 0.09 % god., kad je bila 1 milijarda do 8 milijardi.

Uzimajući u obzir kako tvrde neki da smo nastali od majmuna, pošto prije toga nije bilo ratova , toliko bolesti, uzmite prirast od 0.03 % god. i samo 50 000 jedinki.

Izračunajte koliko bi danas trebalo biti ljudi na svijetu.

Kroz 100 000 god., 500 milijardi, kroz milijun godina, 10^120.

A procjenjuje se da ukupan broj atoma u svemiru iznosi 10^80.

Više ljudi nego atoma.:grin::grin::grin:

Mjerenjem naslaga i brzinom kojim se taloži materijal, izračunato je da je zemlja stara oko 6000 god. i da ne može biti starija od toga.

Za potop isto postoje dokazi.

Evo i ovom se ukazali andjeli al ih nije prepozno:

https://www.youtube.com/watch?v=oQNAP6CIXH4

Ne poznaješ teologiju, što si više vjernik i bliže Bogu, to te sotona više napada, neki popuste i onda se dogodi to što se dogodi.

Kako sam se više približavao Bogu, tako mi je nudio sve veće bogatstvo, ako mu se poklonim.

Uglavnom u pitanju su desetine milijardi eura.

Nisam ja jedini kojem nudi. Svima koji su protiv njega i koji pozivaju ljude na obraćenje, jer zna , ako se više ljudi spasi, on će manje ljudi uništiti.

A njemu nije uopće problem da ti namjesti milijarde eura.

Dao si mi sad ideju. Krenut cu da se priblizavam Bogu, pa kad mi sotona ponudi ponudi milijarde, ja cu ih uzeti i vratiti se agnosticizmu. Ne trebaju mi desetine milijardi, ja cu uzeti samo jednu.

3 Likeova

Kad ti da, i kad se probaš vratiti Bogu, mislim da to nečeš doživjeti više.

A na kraju te onda čekaju vječne patnje u jezeru.

To neko vatreno jezero ili?

Ognjeno jezero iz knjige otkrivenja.

1 Like

znaci ako sam dobro razumeo kada te spale kao vesticu ,onda jos posle toga goris vecno u jezeru :stuck_out_tongue: nema zime kod djavla,mora da je tamo nudisticka plaza ,vrucina vecna

Nego će i on gorjet skupa sa demonima, vječno.
Tako će Bog složiti.

Zapravo da li će biti vječno ili češ neko vrijeme gorjeti dok ne izgoriš, moram vidjeti kako piše u originalu.

Svatko će dobiti prema svojim djelima.

ali kako dva puta goreti …ako je vec spaljena vestica,a ako gori dusa,onda cemu telo spaljivati ako se vjesticina dusa izmigoljila :stuck_out_tongue:

@brane333 ako si nastao od kamena, onda ne mozes tako lagano izgorjeti.

2 Likeova

pitam za drugaricu ,ne za sebe :stuck_out_tongue:

2 Likeova

Bog će složiti takvo tijelo da će boljeti, a da češ gorjeti određenom brzinom.
Ako bude vječno, bit će vječni bolovi, a tijelo će biti netaknuto.

Bog može sve.

https://biblija.ks.hr

Vrijeme postojanja posljednjeg zajedničkog pretka čimpanze i čovjeka nije čvrsto determinirana, radi se o procjeni. Fosilni nalazi vrsta Ardipithecus kadabba, Sahelanthropus tchadensis i Orrorin tugenensis najbliži su po dobu i očekivanoj morfologiji CHLCA-a i sugeriraju da je LCA (posljednji zajednički predak) stariji od 7 milijuna godina. Najranije studije čovjekolikih majmuna sugerirale su da bi CHLCA mogao biti star 25 milijuna godina, no studije proteina u 1970-ima sugerirale su da je starost CHLCA-a bila manja od 8 milijuna godina. Genetičke metode zasnovane na vremenima orangutansko-čovječjeg i gibonsko-čovječjeg LCA-a potom su bile uporabljene radi procjenjivanja čimpanzino-čovječjeg LCA-a na 6 milijuna godina i trenutačno se u literaturi rabe vremena LCA-a od prije 5 do 7 milijuna godina.
Ima i kosti i fosila, kao i od dinosaura, čvrsti dokazi koji pobijaju sve religijske knjige pa sad ili vjeruj sigurnim dokazima ili vjeruj u priče za malu djecu i one koji se tako osječaju.

1 Like

kazu da ce tu sici bog JOPET kad se ukuca 50 milijona eura u hram,

1 Like

Kojim je to metodama mjereno i gdje su dokazi?
Milijuni god. zvuče fantastično i tamo neki jadni dokazi, da ljudi povjeruju, realno je to glupost.

Ja sam napisao da postoje čvrsti dokazi koji upućuju na to, zašto zemlja ne može biti stariji od 6000 god.

Također postoje fizički dokazi za potop.