[Rasprava] Facebook - Reach, Algoritam, Ads

Teme su razbacane, postavljaju se ista pitanja, svi misle da su experti u poznavanju Facebooka… Sve su to razlozi zašto su članovi koji imaju znanje, i ono najbitnije, iskustvo o Facebooku, udaljili iz sličnih tema.

To je na kraju dovelo do toga da već duže nemamo korisnih tema i odgovora iz kojih možemo naučiti nešto novo.

Svjedoci smo da je reach užasan, ali Facebook je još uvijek jedan od glavnih izvora naše posjete i zarade. Tako da je veoma bitno da imamo temu u kojoj će se ozbiljno raspravljati o njemu, bez početničkih pitanja, iako su, naravno, i ona dobrodošla, rado ćemo pomoći!

Cilj ove teme je da na jednom mjestu raspravljamo o tome kako da iskoristimo Facebook na najbolji mogući način. Da u svakom trenutku budemo upućeni u njegove najnovije promjene. Vjerujem da samo ozbiljnim pristupom i dijeljenjem iskustva, možemo povećati našu zaradu!

Korisni linkovi:

  • Najnovije promjene u Newsfeed alogritmu
  • Kako funkcioniše Newsfeed alogoritam
  • Najnovije vijesti o Facebooku uopšteno

https://newsroom.fb.com/news/

  • Kako najlakše kontaktirati Facebook support

Pročitati prije sudjelovanja u temi:

  1. Prije nego postavite pitanje, pretražite forum, jer je moguće da je na vaše pitanje odgovor već poznat.
  2. Zamolio bih vas da izbjegavate spam i da se držite teme. Jedino tako ova tema može opstati i biti od koristi za sve nas!
2 Likes

Kakav vam je doseg u zadnje vrijeme? Meni se od 25.10. malo poboljšalo, kao da se vratilo na period prije smanjenja dosega koji se desio negdje u 5-om mjesecu ove godine… S tim da nisam ništa mjenjao, ide sve isto kao prije, jedino umjesto 24 linka dnevno ide 21 link na 24 sata.

Meni je reach manje-više standardan. Međutim, ako je loš, to je znak da mi post nije dovoljno kvalitetan, i da to mora biti bolje naredni put :wink:

Da li se još nekom pojavila opcija da vidi koliko ljudi trenutno gleda video? Ovu opciju još uvijek nisam vidio na domaćim stranicama…

Ova opcija može donijeti ogromne promjene na Facebooku, u dobro smislu. Na osnovu nje bi mogli znati koji video ima potencijal da ode viralno. Također, ovo će dosta pomoći prilikom testiranja video-reklama. Siguran sam da će smanjiti potrošnju novca na A/B testiranja.

Meni se to pojavljuje vec nekih 10-ak dana.

ove godine je na fejsbuku bilo promjena više nego u posljednjih 10 godina, znači zuck ih je ozbiljno pritisnuo … pitanje je kako će se sve ove promjene odraziti na ekosistem dugoročno …

1 Like

Jasno. Vidljivo je odmah koji potencijal ima ovaj tvoj video i kamo će otići. :smile:
O tome ti je pisao kolega ovdje;


Ti si mu prvi i odgovorio. :blush: :o:

Da li je ovo neko podsmijavanje ili loše tumačim tvoje riječi?

Kakvo podsmijavanje? To sigurno nije. :blush:
Dobro, zanemari moj gornji post, ja sam našao poveznicu s ovim što sam linkao, no ti si vjerojatno dogovorio sve s Ecclestoneom osobno. :blush: :o:

1 Like

Izvini onda,

Samo ću ti citirati jedan dio njegovog posta, nadam se da nećeš pogriješiti u tumačenju, kao ja :slight_smile:

Što se tiče povezanice koju si ti pronašao, tu se slažem. Facebook je takav da svakog momenta možeš ostati bez stranice, i to zbog veoma glupih razloga, bez ikakvog upozorenja. To sam osjetio i na svojoj koži, dobra lekcija bila…

2 Likes

Facebook user experience: 10/10
Da je barem ponedjeljak, pa ajde-ajde :smiley:

Pozdrav, imam jedno pitanje, ako moze pomoc. Imam facebook page, oko 55.000 fanova, objavljujem postove svakodnevno. Reach je od 1.000 - 3000…od prilike.

Odjednom jucer reach je 2, ili 5? Niko ne dobija na svom zidu sto objavim?

Da li postoji neki limit…dnevni ili mjesecni…?

Hvala…

Reach FB smanjio ako povrati ako ne steta

Možda ti je stranica blokirana, provjeri na linku ispod. Koliko puta dnevno objavljuješ i kakvi članci su u pitanju?

https://www.facebook.com/help/contact/349130238842860

Dobio sam odgovor od facebooka : pregledali smo vašu stranicu i potvrdili da još uvijek krši termine na facebook stranicama. Kao rezultat, ograničenje ostaje na vašoj stranici.

Zna li neko…na koji period oni ovo blokiraju stranice? Hoce li facebook page moci raditi normalno…je li ovo za stalno ili?

Šta objavljuješ? Koji je sadržaj u pitanju? Koliko često (jako bitno pitanje), kakve reklame koristiš ako je portal…

Ban nije večan, ali traje neke vreme, sad sve zavisi

Info portal…vijesti…kao Blic. Oko 15…do 20 vijesti dnevno. Kako mi je facebook napisao…postavljao sam takve naslove da sam navodio ljude da klikaju na njih.

Iako sam to radio…to je toliko mizerno…malo…da ne mogu vjerovati. Gadi mi se to kada vidim na drugim portalima…ali eto…oni su tako procijenili. Pa me zanima do kada ce zabrana da traje…

Gadi ti se, ali si i ti to radio. :smile:
Napiši im to, možda ih zbuniš pa ti skinu ban.

2 Likes

Čemu ironija, to rade svi portali. Jbg brate, to je nešto novo sada, ali msm da će ti to brzo proći, jednostavno si naleteo nažalost, interakcija sa normalnim naslovima se faktički i ne stvara, a za to je kriv fejs, jer traži da u prvih par minuta taj rič skoči do ludila, tek tada vest može da zavrti. Tako da od svih moralista mi se generalno kenja

Zna li neko koliko to traje…ta zabrana? Evo vec 2 dana je tako…do kada? Ima li neko iskustva?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey