Thailand, Indonesia, nove destinacije!? 🏝

Već neko vrijeme razmišljam o ovim destinacijama kao novim mogućnostima za život mene i obitelji. Defitivno je plan kroz iducih 12 mjeseci se prebaciti na remote i onda bar za probu otici preko ljeta na 2 mjeseca dok mali bude na ljetnom raspustu.

Vidim da se lijepe kuće s bazenima mogu iznajmiti već za nekih 600USD a za vile to je iznos od 850-1000USD što je sasvim ok jer to bi nam plaćali naši postanari u HR tako da štednja definitivno nije opcija nego otići i uživati.

Zanimaju me iskustva ako već ima netko da je bio/ ili je tamo pa ako može još informacija iz prve ruke. Naravno i neke druge lokacije mogu doci u obzir, ali prednost prirodnim ljepotama.

@igortomic sigurno ima dosta reci na tu temu. Nekad je to spominjao. Mislim i da zivi tamo za stalno.

2 Likeova

Bilo bi odlično da kaže netko tko je bio i naravno jel stvarnost ili bajka gledana s druge strane svijeta stvarno moguća.

@Master_Yoda

I ja sam razmišljao o odlasku u neku daleku zemlju. Npr. Vijetnam,
gdje sw inženjeri imaju solidne uvjete, stanarina kiki riki, a plaća $1500-3500 ovisno o poziciji, jeftini život.

Druga strana medalje, kakvi su uvjeti za život za dijete? škola, jezik, ok sigurno ima međunarodnih škola , koje su opet možda skupe.

Ovdje se vec dosta raspravljalo na temu

1 Like

Druga strana medalje, kakvi su uvjeti za život za dijete? škola, jezik, ok sigurno ima međunarodnih škola , koje su opet možda skupe.

Da, slažem se medalja uvijek ima dvije strane no nemože mu biti loše nikako… Pohađao bi neku školu na engleskom jeziku, a vrlo vjerojatno bi brzo naučio i domaći da se može igrati s lokalnom djecom :slight_smile:

Tajland je možda napredniji u odnosu na vijetnam po pitanju gospodarstva, prosječne plaće i sl, solidno se može zaraditi u vijetnamu u IT-u, radeći za kompanije koje rade sw za bogate zemlje, a život daleko jeftiniji u odnosu na Tajland.

Budem pogledao baš za Vijetnam iako to nije opcija.
Nebi htio jeftinije nego luksuznije s nekim budgetom do 3k$ toliki budget koristimo i u HR i nije baš da je to neki novac kod nas.
Jednostavno bi samo zamjenili lokacije

Znam covjeka koji je otisao u Tajland. Prvi je otisao njegov sin kao informaticar, nakon nekoliko godina i njegovi starci preselili. Godinu dana slusao sam kako odlazi i kako se njegov sin snasao i prezadovoljan je. Neki dan sam sreo njegovog brata i kaze da se vracaju nazad, losi zivotni uvjeti i nema posla…
Mislim da se rjetko tko od nas moze prilagoditi njihovoj kulturi i ciklusu zivota. Ok je otici ljetovati, al po meni preseljenje je tezak napad.

6 Likeova

naravno da ima različitih situacija i uvjek se može preokrenuti, ali to dosta ovisi i o osobi.
Mene baci u pustinju snaci cu se i tamo, a netko će ostati gladan i pokraj punog stola.
Odlazak je neizbježan kroz neku budućnost jer neželimo ostati u ovoj glupoj državi bez obzira da daju milijune kroz nekih period od 3-5 godina nevidim se više ovdje

A da osnujemo stranku “napredni web majstori spašavaju državu” i idemo na izbore.:smile::smile::smile:

1 Like

Ma tooooooo @jorgovan :smiley:

Imaš glas odma od mene +1 :stuck_out_tongue:

Umjesto ustaša i partizana budemo tko voli više C#, a tko više Java.
Također možemo i Php vs. Python

1 Like

Znam čovjeka iz Srbije koji je otišao u Vijetnam da vodi neki restoran i posao našao kako sam razumio ga preko Linkedin-a i već je 3 godine tamo. Kaže da je bio pametan da bi davno otišao, sve lijepo, fino. Radi, a najviše što se meni svidja kaže azijatkinje vole nas i simpaticni su im nasi ljudi.

Ako nista otisao bih temo bez žene, da se prozivi. Ako nas imas zainteresovani mogli smo kakvu ekskurziju napraviti : P

Trazio sam ja prije 3-4 godine na pattaya forumu, i rijetki su se javljali i na kraju je ispalo da ovaj moze tek u 5, ovaj u 7 mjesecu itd. Kakvo je stanje danas na tom forumu ne znam. Ali bi bilo super otici na 2 tjedna da se prozivi.

Ja idem u srpnju u Singapur, Yogyakarta, Bali i Kuala Lumpur. Vijetnam, Tajland i Kambodza mozda u prosincu ili pocetkom sljedece godine. Volim obilaziti takve destinacije, London, Pariz i sl. destinacije me bas ne zanimaju, mada sam bio i tamo .

Da, evo prolazi jos nekoliko dana pa 5 godina kako je tamo.
Da ne poveruje covek kako je vreme brzo proslo.
Jos uvek je tamo i za sada ne planira da se vrati.
Cim se napuni 5 godina, ima prava da trazi stalnu boravisnu, ili radnu vizu.

pobogu brate pa šta se to desilo da vam se toliko ogadilo

evo u bosni ništa ne štima pa opet ne bih nigdje mogao biti više od pola godine vratio bih se ovdje :smiley:

2 Likeova

Thailand je fenomenalan, ne znam baš koliko je za porodicu, ali za pojedinca i avanturistu je vrh (naročito ako si muško :smiley: ), pogotovo da se prezimi zima. Ja sam Tajland obišao uzduž i popreko i bio sam više puta, možda mi se najviše svidelo ostrvo Koh Phan Gan i grad Chiang Mai na severu. Koh Phan Gan je relativno malo ostrvo, ali poprilično živo i ima svega od netaknute prirode do nezaboravnih full moon žurki. Za Tajland me vezuju možda i neke najbolje uspomene u životu.

U Indoneziji sam bio samo jednom i to na Baliju mesec dana i jedino sam posetio Yogyakartu na 2 dana dok sam bio tamo. Bali je isto fenomenalan, inače ostrvo je ogromno, ali ima i šta da se vidi. Indoneziju možda nekako nisam doživeo na sličan način kao Tajland, mada ću ići ponovo sigurno, ali radije bih izabrao Tajland za zivot iz sadašnje perspektive.

Filipini su isto odlični. Ostrvo Boracay posebno. I tamo sam bio samo jednom, ali je bilo fenomenalno. Inače sve tri destinacije su poprilično jeftine za zivot, mozda Filipini najjeftiniji.

Što se tiče bezbednosti, e sad to je veliko pitanje. Nama su uglavnom pričali kako su te destinacije relativno bezbedne. Ja nisam imao skoro nikakvih neprijatnosti, niti znam nekog da je imao (ne računajući ono što piše po novinama). Na Baliju sam bio u luksuznijem hotelu i tu je bilo nekih “bezbednosnih” provera vozila na ulasku i izlasku iz hotela (zbog onog bombaškog napada iz 2002. godine) što nije baš stvaralo osećaj bezbednosti. Filipini onako, Boracay je bio ok, ali za Manilu ne mogu da kažem, nekako osećao sam da me streljaju pogledom. Najprijatnije sam se definitivno osećao na Tajlandu. Čak se nisam ni osećao kao turista, ni u Bangkoku.

Savetovao bih ti da odete prvo kao turisti, pre nego što se odlučite za život na bilo kojoj od ovih destinacija. Većina ljudi koje sam tamo upoznao iz regiona, a ima ih iz Srbije i Hrvatske najviše uglavnom idu tamo da prezime zimu. :slight_smile:

4 Likeova

Ako ides u filipine zivit, ne mozes kupiti nekretninu nego se moras ozeniti filipinkom. Ovo su mi filipinci pricali osim ako i tada nije bilo nekog tajnog spajanje mene i jedne…^^ pa malo okrenuli pricu :stuck_out_tongue:

3 Likeova

moj frend je bio na filipinima i sad se nedavno vratio i s ženskom :smile:
znači nije teško :smile:

3 Likeova