Upit o zaradi na Instant Articles?

da ne otvaram novu temu, čini li se vama da je reach malo poboljšan? kao da su posljednjih dana nešto popravili, valjda došli pameti

Jel misliš na IA ili i na Adsense članke…meni se čini da su i Adsense članci dobrog reacha u zadnje vrijeme…

Ja jedan dan zaboravio da idem na publush clanke za IA, i isli na Adsense svi, i za 30% bolji reach bio na njima nego na IA :smiley:

Al dzaba kad je zarada 3-4 puta manja na Adsensu.

1 Like

meni na linkovima na fb pageu reach porastao … nemam ni adsense ni IA

uzmimo u obzir da imam dvije facebook grupe, i svaka ima 100k članova…

u stvarnosti to mi ne garantira da će i jedna i druga biti jednako aktivna ? zapravo jedna može biti vrlo aktivna,
a druga vrlo slabo… zapravo kak ti se potrefi ili ?

drugo, dali netko zna zašto mi se javlja ovaj error:

sve upišem i onda dobijem ovaj error.

dodatno sam kontaktirao facebook, i oni vele da probam u drugom browseru… ali opet ista stvar

i sada čekam još odgovor od facebooka

A ako se malo logicki razmisli nakon ato se FBIA ustali i sve dobro uhoda da bi od strane samog FB trebalo doci do povecanja reacha u buducnosti na linkove.

Da li ste primetili novu promenu , objave sa stranica nisu vise na pocetnoj strani , kakav vam je reach ima li pada?

I ja sam to obavestenje zatekao…Za sada je sve isto kao sto je bilo sto se tice reacha. Videcemo na dalje.
Mada mi nikako nisu jasni ovi sa FBa, uveli da guraju svoje reklame na sajtovima pa sklonili sajtove sa feed-a… Seku granu na kojoj stoje.

Ustvari evo sada proveravam, nije bas isti, manji je za bar 50%!!! Katastrofa!

Ovo njihovo ponasanje mogu da ocenim samo kao pocetak kraja i nista drugo. Ovakvim ponasanjem ce da stvore revolt kod ljudi koji kreiraju sadrzaj i jednostavno ce da uniste Facebook. Totalno suprotno rade, prosto ne mogu da se nacudim da puste FBIA i onda nakon 5-6 meseci ljudi uvedu da se ti isti sajtovi na kojim se plasiraju njihove rekame nevidi u glavnom FEEDu…Gde je tu logika? Jednostavno je nema… Pucanje sebi u nogu!

Po meni je to logicno. Ljudi misle da njima IA odgovara a zapravo je totalno drugacije. Njima vise odgovara kad korisnik klikne na reklamu u news feedu jer njima ide sva zarada nego da djele sa vama.

Nisi u pravu. Oni su aktivirali FBIA da bi imali dodatna mesta gde da plasiraju svoje reklame. Ako reklame budu samo na glavnom feed-u nece moci da dostave sve impresije koje ljudi plate. I bice u gubitku, sem ako svaki drugi post ne bude reklama.

Tamo u news fedu di je bio tvoj clanak tamo ce biti reklama i to je to a njima ostaje x3 zarada jer ako imaju kao google 68% rev share ovako dobe sve. Pa vec sad nije normalno koliko ima oglasa na faceu i svakakvih vijesti u news feedu.

S strane korisnika mi je drago da je tako sa strane zarade naravno loš potez.

Eh @Veritos o ovom san ti govoria

Pazite sto radite…da ne ostanete zijevati ka i ja :slight_smile:

Au jbt kakvo sranje, ja zasad nemam problema i ne radim nikakav spam. Jednom dnevno shaream jedan video ili neki link u 2 ili 3 grupe i to je to. Sreca je sto sam nasao velike, dobio sam 50k pogleda na video od samo jednog shearea u tu jednu grupu.

Tak san i ja…3-4 dnevno objave.

E pozz decki, da li neko od ovih iskusnijih zna u cemu je ovdje problem, to mi je od prijatelja, kao sto vidite samo broji requeste a ostale podatke ne…

U svakom slucaju hvala na upozorenju, sjebano je kad moras uciti na svojim greskama…
Drzat cu to shareanje skroz na minimumu.

Mislim da je FB-u taj broj prezanemariv da obajvi statistiku

Cesto se takodjer desi kada se potrefi pocetak novog dana, pa je stat neprebrojiva prakticno

1 Like