Webmaster.ninja - novi besplatan alat za uspješne webmajstore

Pozdrav prijatelji,

Već nekoliko godina sam član foruma (uz pauze, bio sam aktivan i na staroj verziji) i jako mi je drago što možemo plaćenom reklamom podržati daljnji rad foruma! Mislim da je ovdje uglavnom sjajna ekipa i bilo bi mi drago da još godinama nastavimo komunicirati ovdje.

Tko smo ja i tvrtka čiji proizvod reklamiram ispod?

Moje ime vidite po nicku, a dolazim iz tvrtke WhoAPI. Neki se možda sjećaju te tvrtke jer smo 2012 na jednoj konferenciji u Zagrebu osvojili investiciju renomiranog američkog venture capital fonda 500 Startups. Besplatan servis koji predstavljam danas je Webmaster.ninja. Servis je izgradjen uglavnom koristeći API-je od matične tvrtke WhoAPI (znam, petlja se jezik za poludit) i na taj način su te dvije priče povezane.

Što to znači za vas?

Ako imate više web stranica i domena poput mene i želite pratiti njihove aktivnosti na jednom mjestu pretpostavljam da brojem web stranica to postaje sve teže i teže. Webmaster.ninja olakšava pregled aktivnosti stranica (screenshot, ping i Google Analytics graf nam pokazuje da li je sve u redu). I prati kako stojimo sa istekom domena, SSL certifikata i blacklistama. Brzina otvaranja web stranice, kao i brojni drugi faktori se također prate i javljaju u inbox ako nešto nije kako treba.

Alat je u potpunosti besplatan

Da ponovim još jednom, alat je u potpunosti besplatan! Planiramo se financirati od reklama i affiliate commissiona kojih još uvijek nema. Tako da trenutno imate priliku koristiti alat bez ikakvih gnjavaža dok ne utvrdimo koje reklame najbolje funkcioniraju i najmanje smetaju. Ideja projekta je da reklame koje vidite budu dio rješenja na problem vaše web stranice! Dakle, ako vam stranica stalno pada, poslat ćemo vam kupon sa popustom za bolji web hosting. Ističe vam domena, pošaljemo adresu top 3 najkvalitetnijih registrara.

Znači neka vrsta besplatnog web monitoringa, to je sve?

Ne, to je samo početak jer je ovo novi projekt i tek smo krenuli! Dobar primjer je alat DomainWatch (bio je proizvod dana na Product Hunt) koji vam omogućuje besplatno praćenje isteka bilo koje domene, ne samo onih koje su vaše. U inbox vam javimo kada i ako ta domena postane dostupna za registriranje. Novi alati su takodjer u planu i svi će biti unutar vašeg Webmaster.Ninja korisičkog računa.

Webmaster.Ninja za webmastere i web investitore

Naša ciljana skupina su webmajstori i web-investitori. Ako kupujete, prodajete, gradite ili održavate nekoliko web stranica koje zarađuju, želimo vam pomoći! Pogotovo ako zarađujete od AdSensa ili putem nekog od affiliate programa poput Amazon Associates, vjerojatno će vam koristiti ovaj alat.

Google Analytics i Google AdSense integracija

Kada dodate svoju web stranicu unutar webmaster.ninja dashboarda (primjer ispod), možete povezati vaše Google Analytics i Google AdSense račune. Na taj način odmah putem grafova možete vidjeti koliko vaša web stranica zarađuje i kako napreduje njena posjeta.

Potencijalna pitanja

Da li korištenje aplikacije bilo kako utječe na rad stranice?
Kratak odgovor je ne. Obzirom da uzimamo screenshot stranice, uz povremeno mjerenje brzine otvaranja i provjeru da li se stranica uredno otvara, aplikacija ima minimalan utjecaj na bandwidth. GA može dodati par posjeta na dan, ali to se može rješiti filterom ako baš želite 100% točne GA podatke.

Da li imate uvid u moje podatke?
Tehnički gledano, imamo uvid jer skripta prolazi kroz njih. Ali, strogo je zabranjeno koristiti te podatke u druge svrhe osim da ih prikažemo isključivo vama unutar vašeg korisničkog računa. Koristeći vaše podatke bi bilo kao da pilimo granu na kojoj sjedimo.

Piše na webmaster.ninja do 50 web stranica, a ovdje piše da je besplatno?
Budimo oboje iskreni, ako imate preko 50 web stranica koje zarađuju na neki način, onda vam treba nešto više od onoga što smo u mogućnosti dostaviti ovim besplatnim modelom. Vjerojatno će vam trebati dodatna garancija, dodatna podrška, dodatan sloj sigurnosti kao i druge usluge. Ako imate više od 50 stranica i želite koristiti webmaster.ninja servis, najbolje da nas kontaktirate za ponudu.

Mrzim bilo kakve reklame, obožavam webmaster.ninja. Što onda?
Odaberite neki paket koji se plaća i nema apsolutno nikakvih reklama.

Najbolje sam ostavio za kraj!
Kako korisnicima foruma ne možemo pokloniti promo kod (webmaster.ninja je besplatan i trenutno bez reklama), odlučili smo podijeliti 10 majica (5 medium, 5 large) prvim korisnicima koji se registriraju. Zbog GDPR-a ne morate ostavljati poštansku adresu prilikom registracije! Samo na podršku, email ili privatnom porukom na forumu javite da ste s foruma i ostavite adresu za dostavu majice. Kako bi bili sigurni da su baš korisnici foruma dobili majicu, nakon registracije na webmaster.ninja trebate tu na forumu napisati “Molim majicu”. Ako požurite s registracijom, majicu biste mogli dobiti za Božić.

OVDJE SE MOŽETE REGISTRIRATI

Adresa za slanje majice će se koristiti jednokratno za slanje majice i neće ulaziti u nikakvu bazu. Budite korektni prema drugim članovima foruma, pa nemojte raditi dvostruke registracije. Ovdje na forumu ću potvrditi kada su sve majice podijeljene.

17 Likeova

Sretno sa projektom, sve izgleda odlično, svakako ću probati ovaj alat. :+1:

1 Like

Podržavam projekt, registrovao se i molim majicu.

1 Like

svaka čast, želim vam puno sreće u razvoju

2 Likeova

Registrirao sam se samo radi majice… javim detalje na PP

Sada ozbiljno, kasnije ću staviti neke slabije web sajtove, da vidim kako ovo funkcionira.

Jedan prijedlog: napravite widget za Android, i mislim da bude pun pogodak. Ja barem tražim dugo nešto da vidim na zaslonu u svakom trenutku ali nikako da izleti neki kvalitetan pregled …

1 Like

Registrirao sam se :slight_smile: Jako mi se svida dashboard, lako pregledivo

Molim majicu ako je moguce :smiley:

Dashboard djeluje poput panela igre.
Vrlo je UI/UX friendly. UI manje visše, al’ funnkcionalnost i odziv djeluju respektabilno.
Uopšte (mada nikako background bojom) me podsjeća na funkcionalnost Namecheap dashboard-a.
I to sve za 1-2 minuta pregleda. Bravo.
A sad ono od čega se živi:
majica privukla (al’ to joj je bio i cilj). :smile:
A volim da nosim reklamne majice dok radim. :smiley:
Molim majicu (L). :slight_smile:

Zanimljiva stvar, mami registraciju.
Moze i meni jedna medium ako je ostalo :grin:

bilo bi dobro da dodate active users sa google analyticsa ako moze, i koliko vidim ne radi vam pracenje svih domena pod domain watch (.info, .online, i ove jeftinije)

Registrirao se, budem baš vidio kako sve funkcionira narednih par dana. Cool projekt, panel je mrak, cool majica. Bit će zanimljivo pratiti razvoj projekta…

ev ija se rego pa molim majicu ak jos ima hehe

Svida mi se ideja. Zanimljiv dizajn! Ako je ostalo jos, moze medium :slight_smile:

Da neko bude i dezurni negativac :D. Ja bih se bojao dati bilo kome Google Analytics i Google AdSense podatke.

4 Likeova

Nisam ja još postavio, nije mi to privlačna opcija . Budem vidio

Pozdrav svima jos jednom! Hvala puno na komentarima, ulozili smo puno vremena, novaca i zivaca u projekt, tako da nam jako puno znaci i cijeli nas tim cita sto ste do sada napisali.

To je odlicna ideja i razmisljali smo i Android i iPhone verziju. Al razvoj mobilnih aplikacija je skup proces i morali smo prvo krenuti s web verzijom. Nadamo se kvalitetnoj mobilnoj verziji sto prije!

Profil vam je privatan, pa se nisam uspio javiti porukom. Molim da nam nekako javite adresu (email, kontakt forma na stranici, poruka ovdje)

Moze majica, samo nam nekako javite adresu. Kad se javite, mozemo onda detaljnije o prikazu active usersa, da vidimo malo kako bi to moglo izgledati. Sto se tice domena, samo nam javite koji nastavci vam trebaju i ubaciti cemo ih.

Komentar je svakako na mjestu, to i nas najvise brine. Da li su korisnici OK s time. Naravno da po terms of service mi to ne diramo niti gledamo al koga to toliko brine nece povezati i koristiti ce druge prednosti servisa.

Razumijem vas u potpunosti. Da li vam se servis cini korisnim i bez toga ili gubi smisao? Da li bi imalo smisla povezati sa Google Search Console, pa dobiti listu keyworda i posjete sa Googla za te keyworde? Ili bi mozda bilo zanimljivije povezati sa WordPress dasboardom pa raditi update sa jednog mjesta (nesto poput ManageWP)? I cekam PP za adresu gdje saljemo majicu.

Sve su to super ideje. Dodao sam na site G Analytics i vidim da to radi dobro. Pokaže se glavni period is Analytics dashboard-a. Audience Overview u rasponu od 7 dana.

Pored brzine učitavanja, kada već rade bot-ovi, možda i ping prema sajtu po intervalima koje korisnik sam sebi postavi. 10, 20, 30 minuta isl… Dao sam ideju na vašoj platformi: kada radim speed test, da imam opciju “drop down” odabrati neki sajt koji sam dodao, ili mogućnost utipkati neki koji hoću da provjerim.

A po meni, jedan dobar widget za Android bi bio pun pogodak. Ne znam koliko Google ustupa informacija putem API, ali ako ima posjeta u živo, ovaj pregled zadnjih 7 dana, i još nekih detalja, to bi bilo odlično.

Piše na webmaster.ninja do 50 web stranica, a ovdje piše da je besplatno?
Budimo oboje iskreni, ako imate preko 50 web stranica koje zarađuju na neki način, onda vam treba nešto više od onoga što smo u mogućnosti dostaviti ovim besplatnim modelom. Vjerojatno će vam trebati dodatna garancija, dodatna podrška, dodatan sloj sigurnosti kao i druge usluge. Ako imate više od 50 stranica i želite koristiti webmaster.ninja servis, najbolje da nas kontaktirate za ponudu.

Za vise od 50 stranica servis i nije interesantan - trebalo bi puno toga promijeniti. I “small cards” su ogromne, ako imas par stotina stranica … Nema sort (speed, domain expiration, thumbnail available, …). Trazim servis za te stvari vec godinama, a nijedan ne radi kako treba - Najbliži dosada je Domain Punch, ali nikao da srede istovremeni tracking domene sa i bez www …

Intervali za provjeru brzine (speed test) i aktivnosti (uptime) smo razmatrali, ali smo odgodili za kasnije.
Speed test, moglo bi biti zanimljivo brzo testirati stranicu iz portfolija, ali vec ima graf. Razmislit cemo malo kako bi to mogli spojiti. Sto se tice utipkavanje neke web stranice za provjeru, to se nalazi na Speed test alatu. Ili si mislio na nesto drugo? Screenshot ispod.

@komentar Da li mi mozes malo bolje objasniti posjetu u zivo? Pomoglo bi ti da vidis onu brojku koliko je trenutno posjetitelja na stranici?

@brianfinch Da li je i tebe zanima ista stvar? Ti si to nazvao “active users sa Google Analyticsa”?
35

Primjer koristenja speed test alata.

Ima istine u tome, preko 50 web stranica je tesko pratiti ali nebi rekao da nije interesantno jer pomaze i bolje je od alternative. Sortiranje smo planirali napraviti ali nismo uspjeli u ovoj prvoj rundi, nemoj jos odustati od nas. Daj nam jos ovakvih savjeta kako bismo ucinili servis korisnim i za tebe. Znam da te to muci jer i ja imam vise od 50 web stranica, zato sam i krenuo u ovaj projekt.

P.S.
Podijeljene su sve majice, ali imamo ih jos nekoliko za svaki slucaj. :wink:
Slobodno neka se jave i zainteresirani iz Bosne, Slovenije, Srbije i dalje! Nismo cicije.

3 Likeova

jeste, to je to (20 karaktera)

Ma da, baš ta brojka sa fotke. Znam da je nekada davno bila i tema na forumu sa pitanjem koliko su članovi ovisni o analytics I AdSense. Znam da ja svako malo gledam i provjeravam … Isto, kada sam widgets tražio, nema dobrog, i po komentarima vidim da dobar broj ljudi traži takav widget

1 Like