Zarada preko bitcoina

više nađeta na
https://coingeneration.com/auth/new/

Kolega izvadijo 30$ za jedan mjesec, nije puno al je nešto, za veču zaradu je poreban uložak ili puno referala.

Registrirate se, potvrdite account telefonskim brojem SMS, skinete program za “Bitcoin Mining” gledate kako pare rastu… Polako al sigurno

https://coingeneration.com/auth/new/

i dokaz

A potrosio struje 35$…

Pa ti to koristiš kada je ionako raćunalo upaljeno.

pa ne troši ti računalo isto struje na 30% opterećenja i na 90%

@triolatice
Možda i ne. Za rudarenje bitcoinova se koriste čak i procesori grafičke (zapravo, misim da je snažna grafulja danas jedini način da se nešto stvarno zaradi, ljudi rade posvećene strojeve za to). Računalo ovako mora stalno biti upaljeno, a procesori i hlađenje uvijek maksimalno upogonjeni. Tako da… tko zna?

Program troši oko 10% CPU

Sve bi to bilo u redu kada bi to bilo upogonjeno na linux-u. O kontroli zauzeća procesora i kontroli preraspodjele memorije na win dala bi se voditi stručna rasprava.

Da, ali koliko posto grafičkog CPU-a? :slight_smile:

Pa gledaj, ako i stvarno trošiš 10 % CPU-a, onda i rudariš 10 puta sporije. Omjer troška struje po bitcoinu uvijek ostaje zadržan. Neki proračuni za procesore na grafičkim karticama pokazuju da u SAD-u (gdje je struja jeftinija) može se očekivati da cijena struje pojede 1/3 vrijednosti izrudarenog novčića. S time da se na nekim grafičkim karticama (znači, njihovim procesorima) uopće ne može profitirati - a to ti znači da se sigurno niti na 10 % glavnog procesora ne može profitirati. Dakle, ili program pogoni grafulju do maksimuma ili organizator ima svojevrnu piramidalnu shemu gdje procesori troše više nego što zarađuju generiranjem bitcoinova, ali zarada ide organizatoru, dok se članovi samo s vrha piramide isplaćuju po logici da će vremenom odustajati, ali dolaziti novi, pa će uvijek netko biti na vrhu piramide i imati dosta onih ispod, s ukupnim gubitkom po svakom članu, ali kontinuiranom dobitkom za organizatora.

P.S. Prosječna cijena 100 kWh u SAD-u je oko 60 kn, a kod nas oko 100 kn (u EU je prosjek 150 kn).

http://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/Bitcoin-Mining-Update-Power-Usage-Costs-Across-United-States

malo sam gledao vezano za bitcoin, pa sam naišao na stranice koje nude gotove proizvode :

https://products.butterflylabs.com/homepage/5-gh-s-bitcoin-miner.html

Raspberry Coins

koji troše malo struje i puno rudare :slight_smile:

kaj vi mislite o tome ?

Ako netko zna tutoriale kako početi rudariti s erupterom neka napiše ovdje ili me pma. Znam kako sve postaviti da radi međutim ono što me zabrinjava je koji god kalkulator koristio uvijek sam u minusu. Sa 3 eruptera koja koštaju preko 110$ (nova) godišnje mogu “zaraditi” 45$ i to kad sam stavio da nemam apsolutno nikakvog troška. Što je sa poolom, shareom zarade itd.

stvarno je monster :slight_smile: koje programe koristite za rudarenje?

Ja mislim da hljeba u bitcoinu više nema…ko je prigrabio resurse na startu taj sad tone kajmaka jede…ostali su pušiona…zarada nikakava u odnosu na uloženo…pa još kad krene konverzija do pravih zelembaća…živa avantura…ipak želim sreću upornima :wink:

Komentar na ovaj klip što sam postavio:
GPU Bitcoin mining has fallen. Mine Litecoins for a good profit. You can make $400 a month mining Litecoins with a 7970 at 700 Kh/s

Ja se time ne bavim niti ću, sve je to sumnjivo.

Ja jos nisam probao nista od toga jos uvijek se upucujem al nema od toga srece vise izgleda

Ja sam racunao i sa 3 usb minera bi imao 1 GH/s (tocnije 1.2) i zaradio bi u godini dana, znaci da gori stalno godinu dana bez prekida 45$, a 3 usb minera dodu oko 120$. A da ne spominjem da su na samom pocetku ti usb mineri kostali 7-10$, a sada su 8 puta skuplji. Sada gledam da pocnem kupovati valute sa pravim novcima, makar 50$ pa da vidim kako mi ide iz zajebancije, ali nema pouzdane stranice gdje mozes pravim parama kupiti valutu :slight_smile:

Ja mislim da se najvise isplati cloud rudarenje
Butterfly Labs nudi 1 GH/s za 10.83$ godisnjei i nemas brige oko racuna za struju odrzavanje minera i ostale stvari.
Ovo su cijene za prednaruđbu pise na stranicama da izlazu u drugom trecem mjesecu.
Recimo da neki kucni miner od 50 do 100 GH/s vrjednost oko 3000$ za tu lovu u cloudu imas 300 GH/s i nemas brige oko opreme i racuna za struju.

hmm a kada bi recimo neko ko se dobro razumije u elektrotehniku malo zaobisao zakon i spojio sebi recimo 10 tak racunara da ne vuku struju na sat :smiley: rade ali brojilo ne broji :smiley: (da se razumijem nisam imao posla sa tim :smiley: :smiley: :smiley: ) bili se to moglo onda isplatiti?? ono sto hocu da pitam, posto racunari rade stalno i optereceni su… logicno je ocekivati da ce kad tad riknuti, sad posto je tako ne znam… sumnjivo mi to sve… al samo u dilemi sam da probam :smiley: imam neke solidne polovne compove prostor van grada i znanje potrebno da ne broji a radi :smiley:

stavis tisuce malih vjetrenjaca u vrt i napajas komp :smiley:

prebacis se na onaj gen-i koji dava mjesec dana besplatno struje, dan prije odjavis pa tako opet :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey