Ja sam isto bio jednom ljut kada su mi obrisali link.
Mnogi forumi nevole affiliate linkove to jos datira tamo iz vremena kada su spamali te affiliateve i svi forumi su bili dofollow. Pa je onda vecina tih velikih foruma donjela to pravilo da su zabranjeni.
Ostali su ko corave kokosi to pratile. No sada je u trendu da su affiliate linkovi na dosta tih foruma dozvoljeni jer su gotovo svi forumi nofollow i u praksi se postavi direkt link i referal link. Pa sad kako koji korisnik zeli ce napravit, osobno bi uvijek koristio referal link jer znadem da sam tako pomogao kolegi forumasu, a ako ja pomognem njemu onda ce i on meni pomoc, odnosno on ce biti aktivniji i bolji korisnik za komuniti.
No ovaj forum ima vise manje monopol na ovom trzistu pa kako god odlucili svejedno im je, mi cemo biti tu. No treba je znati da forumi polagano ali sigurno izumiru, stisnule su ih sociale i tako, pa mozda u buducnosti i mi dozivimo da se na ovom forumu promjene pravila, tek onda bi vidjeli pravu aktivnost clanova…
P.S. i da ne zaboravim, dosta tih specijalnih affiliate programa daje ogromne popuste pa ako ides preko affiliate partnera ti nesto mozes dobiti i do 50% jeftinije…
EDIT:
Pa kada vidis neki program ili nesto sto ima affiliate program, pitaj kolegu na PM da ti dade affiliate link, mislim da to nije zabranjeno… Mozda dobijes i vise od 50% popust.