Hvala na odgovoru.
Pitao sam radi nekih procjena za kasnije. Na burzama su se neke građevinske sirovine malo spustile, a izvješća iz SAD-a govore o usporavanju housing marketa, nakon dugo vremena. Za tvoju industriju sam pretpostavljao da bi prvo polugodište ove godine moglo biti dobro (razni razlozi za to), ako ne i odlično, ali evo za dalje mislim da će biti usporavanje, iako bi se cijene sirovina trebale stabilizirati ako ne i pasti. To nije moja niša i ti naravno bolje znaš, a i vidjet ćeš u praksi, pa ako se sjetiš javi krajem godine kakvo je stanje 
Maloprije čitam ovo: Profesori ismijali Kolindinu ideju da zbog Ukrajine "zaoremo Slavoniju" - Index.hr
Mogao bih to komentirati u temi Retardirana nacija, ali može i ovdje proći 
Kaže profesorica, popularna STRUKA:
“U uvjetima ukrajinske krize i povećane svjetske potražnje za žitaricama, ideja da treba zasaditi žito u cijeloj Slavoniji je dobra, no teško provediva u djelo. Postoje brojna zakonska i proizvodna ograničenja”, objašnjava profesorica Mesić."
Pa još kaže:
"“U uvjetima slobodnog tržišta teško je postići da neiskorištene, dugi niz godina zapuštene poljoprivredne površine koje su pretežno u privatnom vlasništvu privedete u obradivo poljoprivredno zemljište. Za to su potrebni značajni dodatni resursi kao što je mehanizacija, ljudski resursi i obrtni kapital. Također, morate znati i tržište na koje ćete plasirati proizvod i po kojoj cijeni”.
Pa majku ti ljubim, nije valjda da je očekivala čarobni štapić koji će zapuštene površine pretvoriti u plodne, od ljenčina napaviti vrijedne radnike i od stare mehanizacije napraviti duplo toliko nove.
Sve se to lako riješi, i to upravo sa čarobnim štapićem, koji drže Francuskinja i ona Uršula. Kažu ajmo stvorit novi bilijunček i poslat ga u Hrvatsku, Srbiju i u još par država koje imaju zapuštene poljoprivredne površine, pa im osigurat ljudstvo i mehanizaciju. Onda usput pošalju DIREKTIVU slugi Plenkiju da promijeni zakone ako treba, ili u boljem slučaju, plati koncesiju vlasnicima zapuštene zemlje, i riješen problem ne samo žitarica nego i općenito hrane. Ne treba niti blijunček, bilo bi dovoljno i koju milijardu. Sa bilijunčekom se već riješi problem gladi u cijelom svijetu, ali naravno da nema interesa. Bilijunćeki su se stvarali zadnje dvije godine za neke druge gluposti, pa sad imamo stanje kakvo imamo.
Ali meni je zanimljivo još nešto iz ovog gore članka. Veli Kolinda: “Trebamo podržavati proizvodnju žita iz Ukrajine, ali…”
Jel joj to malo izletilo? Neću previše komentirati, tko shvati shvati 
Normalno da imamo krizu kad struka očekuje sve na gotovo i ako treba prethodno nešto napraviti onda je to “neprovedivo”, a druga struka podržava stvaranje bilijuna bez pokrića i plasiranje na burze umjesto tamo gdje treba, a treća struka za koju glasa većina se hvali sa 700 milijuna eura, a radi tih i ostalih milijuna i bilijuna bez pokrića to neće biti dovoljno niti za krpanje problema koje su stvorili da bi se ovi hvalili sa primitkom “bespovratnog novca”.
Danas PCE nije šokirao, ali je ostao loš. Wall Street maloprije “veselo” otvorio. Sijecite mi k na komade od 20 cm ako u ovoj godini sve ovo što smo do sad vidjeli uskoro ne počne djelovati kao kamilica prema nastavku
A gdje su pravi energetski problemi koji će tek doći? Biti će “pa nije vani minus, ne morate još paliti grijanje”. Zelenski će i dalje žicati i pametovati da sa malo smrzavanja svi branimo Europu. Ova kriza će trajati, osim što može biti PRIVREMENO prekinuta novim bilijunima bez pokrića, kao što je pre-covid i covid kriza prekinuta nakratko da bi već sad došla ova još gora.