Kako iskoristiti Facebook stranicu?

Pozdrav svima!

Vlasnik sam Facebook stranice sa 30.000 lajkova/pratitelja. Stranica je (po meni) dosta aktivna, sa moje strane i sa strane publike. Dnevno idu dvije objave, ponekad tri (rijetko), a koje nisu tekstualne, znači to su grafike/slike sa tekstom. Stara je 5 godina i mjesečno dobiva oko 1.200 novih lajkova, a domet objava je od 600.000 na više, pretprošli mjesec bilo je i 1.1 milijun, sad prošli mjesec je palo na 780.000, ovisi o objavama kakve su. Sve je organski, nikad nisam platio ni jednu promociju.
Stranica je domaća i tematski vezana za jedan dio Hrvatske, što je po meni ograničavajuće.

Zanima me vaše mišljenje, da li takva statistika ima potencijala za nekakvu monetizaciju? Imam neke ideje, znam napravit web site i jednostavan web shop, dobro vladam grafičkom pripremom i dizajnom… I sve bi se to dalo ukomponirat, al opet nisam pametan, da li probat pokrenut nešto ili ne? Zapravo me zanima mišljenje iskusnijih ljudi, da li je ranije navedena statistika/publika na Fb stranici dovoljna za pokretanje nečega?

Hvala unaprijed na odgovorima!

P.S. ako nekog zanima koja je stranica, link šaljem u inbox.

Nisam iskusna, ali da ipak odgovorim. Kad vec mozete web napravit, mozda da probate sa Instant Articles, nađite po netu sta i kako detaljno :slightly_smiling_face:

Kako god stranicu moras imati da bi bilo sta pokusao, preporucio bih ti wordpress i da postavis reklame. Vidi se odma da raja cijeni tvoj rad, ni blizu clickbaita i slicno, koliko god da budes sad zaradjivao samo mozes napredovati, a ako imas te brojke na stranici zaradjivaces sigurno i solidan dzeparac za pocetak. :smiley:

Google adsense je najjaci sto se tice placanja za oglase, prijavis se tu, ne vjerujem da bi trebao imati bilo kakvih problema jos ako su objave unikatne i domena malo starija ma top.

Pored njih imas isto odlicne mreze za nativne oglase: monadplug i nativemedia - nativne reklame optimizovane za nas jezik
monad MonadPlug.com push/native monetizacija - [WM approved]
native Nativemedia.rs - iskustva?

Nisam jos radio sa instant artiklima na fb, ali koliko sam uspio preletiti dobro placaju samo sto znaju nekad biti sa pravilima malo stroziji, uvoditi neke restrikciju koje te mogu poremetiti ako naviknes na zaradu odatle svaki dan. Najbolje da ti vidis sam Upit o zaradi na Instant Articles?

ako sta zatreba mogu pomoci

Naravno da možeš. Samo dobro razumi svoju publiku i podilazi im. Za članke ćeš morati barem dolar uplatiti boosta inače im je reach gotovo nikakav. Ali ako su članci ciljanoj publici bitni i zabavni sa tim dolarom može da uzleti na par stotina lajkova i bogzna koliki doseg.

Hvala svima na odgovorima! Stvar je u tome da na stranici nema članaka, nema teksta, objave su isključivo u obliku slika/grafika. Na tim grafikama je tekst (šale, priče od 2-3 rečenice, stripovi…). Te slike ekipa shera, komentira…

Palo mi je na pamet možda složit neke grafičke pripreme za majice, šalice, maskice za mobitele, krigle… Postavit jednostavan web shop na WP i probat da li bi se šta prodalo. Frend ima firmu koja se bavi sublimacijom i ne znam kakvim sve tiskom na doslovno sve i svašta. Al danas svi nekaj trže po tom Facebooku, ko Hrelić izgleda. :smiley: Ma ja sam ne znam kaj hoću, treba probat i vidjet! Kažete da potencijala ima…

Izradi sajt i ubaci reklame, kreiraj zanimljiv saadrzaj i brzo ces unovcit taj reach, ujedno bi ti preporučio da izradila i Instagram profil sa istim imenom stranice i sa instagrama da vuces posjetu.

Napravio sam Instagram profil, ali tek nedavno, nema ni mjesec dana. Trebat će vremena da naraste, tek sam na 600 followera. Hvala na prijedlogu! :slight_smile: