Vidjela sam kako te sandox ubi. Uf
Proviziju dobijas, kao i na amazonu, ako kupac dodje preko linka, čak i ako kupi drugi proizvod.
Koliko cookies vaze, ovisi od merchanta. I to je mana, da na SkimLinks za vecinu merchanta ne nalazis tacne podatke o tome. Ali ne nalazis bas sve jasno (ili samo meni nije jasno) ni na njihovim stranicama. Znaci kriju priviziju kao zmija noge.
Za houzz pise ovako :
„When your visitors click through to the Houzz website via these links, that visitor is tracked within a 30 day cookie window until they place an order. … So the more visitors you refer and the more of those visitors who convert into Houzz customers, the more you get paid – and unlike many other websites, you get paid each time that customer places an order within 7 days of clicking on your affiliate link, not just the first time!“
Al’ je 30, al’ je 7 dana?
Za jednog pise npr:
„A non-registry sale converting within 7 days of the affiliate click. Only items added to cart following the affiliate click are eligible for commission. Orders on pro accounts are not eligible for commission.“
Ja ovo nista ne razumijem. Ali eto, nagađam, za ovog merchanta cookie traje 7 dana, ali ako je user vec registrovan kod njih, dobijes sipak, iako je dosao preko tvog linka (?!)
Amazon npr ima 24 sata cookie i mi dobijamo proviziju za svaku prodaju koja ide preko naseg affiliate linka i koja se desi u tih 24 sata. Ako je stavio proizvod u korpu, pa poslije ga kupi, produzava se cookie na 90 dana za sve produkte koje je stavio u korpu.
E sad, citam bas danas Džef Bezos pokolnio 10 miliardi za borbu protiv klimatskih promjena. Crno nam se pise, on ama nikad nista nikom poklonio nije. Posto je radnike iscijedio,a i one koji prodaju preko njega, bojim se da bi mogao velikodusno uvesti „7 days cookie al samo za nove customers“. Hehe.