Natječaj za najbolji tutorial do 15.5.2020

Evo mali eksperiment… Tko u narednih 30 dana, točnije do 00:00h 15.5.2020. napravi tutorial s najvećim brojem lajkova, osvaja nagradu od 100 EUR na Paypal račun.

Pravila:

  • tutorial se otvara u obliku topica koji mora biti tematski vezan za neku od kategorija dostupnih na forumu (osim birtije)
  • da bi se tutorial kvalificirao mora imati minimalno 500 riječi i mora sakupiti minimalno 5 lajkova
  • računaju se samo lajkovi onog prvog inicijalnog posta u tutorialu
  • provjeravat će se lajkovi i ako se ustanovi nekakva sumnja, tutorial će biti diskvalificiran iz natjecanja

Svi kvalificirani tutoriali će biti izlistani ovdje. Natjecanje počinje odmah :slight_smile:

P.S. Ako ovo prođe dobro, idući mjesec možda pokrenem novi natječaj, a pritom se potrudim i postepeno povećavati nagradni fond. Cilj je povećati listu kvalitetnih tutoriala koje ovaj forum već ima.

Lista tutoriala kvalificiranih za natječaj:

12 Likeova

Nadovezao bi se da se kvaliteta ne može mjeriti brojem lajkova :man_shrugging:

3 Likeova

Da, ali nesto ipak mjere lajkovi. Mozes ti napisat kvalitetan clanak u tematici koja nikoga ne zanima. Stoga nece bit lajkova, al forumu ipak treba tema koja ima vise zainteresirane publike, nego sirova kvaliteta.

Problem je po meni što lajkovi mjere atraktivnost članka prema postojećoj publici na forumu, a ne vanjskom bazenu ljudi. A prava kvaliteta članka je ona koja generalno ima veći doseg i utjecaj na svu publiku, ne samo forumsku.

2 Likeova

Slažem se u potpunosti, recimo @bozoou napise tutorial za javascript webpack bundle što bi moglo biti izvrsno i kvalitetno, a neće dobiti lajkove jer nije atraktivno za veći dio novih članova koji možda niti nisu mjerilo.

Dobro bi bilo da ne prolaze (klikbite) tutorijali kako zaraditi hrpu para, a da prethodno ne trebaš znati ništa. Nego stvarno kvalitetni, ako je to cilj.

Bit će dobro ako uopće bude bilo kakvih tutoriala :slight_smile:

Promasih topik, koliko apsolutno ne vidim ove pinovane topike :grin:
Jes, @bozoou je u pravu. A da se mjeriti i kako nova publika reaguje preko analytics toolova.

Yes, indeed

pa nekako 100€ zvuči super vjerujem da će biti netko tko će se potruditi.

1 Like

zasto ne tutorijal iz kategorije birtija??? pa to je najpopularnija kategorija na forumu :slight_smile:

Ja imam predlog da se autorima kvalitetnih tutorijala/metoda dozvoli stavljanje ref link. Npr ako se neko potrudi i objasni korak po korak kako neko da zaradjuje, onda treba omoguciti da taj neko u topicu stavi ref link ukoliko ta metoda ima tu mogucnost.

1 Like

To bi pokrenulo lavinu tutoriala koji bi bili samo prijevodi sa stranih foruma i koje bi autori izradjivali zbog referrala, a da pritom ne bi imali pojma o cemu uopce pisu.

Svaka tema bi se odobravala, napravis kategoriju gde ti moras da odobris pre objavljivanja teme.
Generalno i ako je prevedeno nije toliko sporno ukoliko metoda radi i ukoliko je autor istu probao i ima neke svoje smernice.

A vidit cemo, ako ne uspije ovako onda mozda pokusam s tom metodom. S tim da opet treba postojati i neka nagrada za tutoriale koji nemaju mogucnost sadrzavati referral linkove. Ali da, u vecinu se moze ubaciti neki reflink, ako za nista drugo onda za web hosting.

1 Like

ako smijemo referale, odma pocinjem pisat tutorijal :smiley:

Imam samo jedan prijedlog što se tiče samog objavljivanja potencijalnih tutorijala. Kako bi svi imali istu šansu, predlažem administratorima da promijene uvjet samog objavljivanja. Predlažem da autori tutorijala svoje materijale pošalju adminima do navedenog roka, a onda ih admini objave sve u isto vrijeme. Ako netko sad objavi tutorijal, ima puno više vremena za skupiti potrebne lajkove pa tako i za pobjedu na natječaju. Na taj način lošiji/manje koristan tutorijal može pobijediti boljeg što nikako nije motivirajuće za autora boljeg uratka. Netko će potrošit više vremena i napravit odličan rad kojeg će objavit 14.05., dok će manje koristan objavljen dva tjedna prije već imat prednost od, karikiram, 20 lajkova.

1 Like

To sam i ja promislio u pocetku ali mislim da svaki tutorial moze biti zavrsen u roku par dana, a zelim i dati prednost onima koji posalju svoje tutoriale ranije jer evo proslo je vec 8 dana, a jos niti jedan nije objavljen :slight_smile:

Stigao je prvi tutorial koji se kvalificirao za natjecaj.

8 Likeova

Još 10 dana do isteka natjecanja. Hoće li jedini tutorial biti i najbolji? :smiley:

2 Likeova

Jos jedan tutorial usao u natjecaj:

1 Like

Nisi ovaj tutorijal dodao [Tutorijal] Kako Napisati Blog Članak Koji će se Visoko Rangirati na Google

1 Like